KEFIR OWCZY
Czy wiesz, że 𝗸𝗲𝗳𝗶𝗿 𝗼𝘄𝗰𝘇𝘆 jest jednym z najzdrowszych dla naszego organizmu napojów? Jest to skarbnica wapnia, białka i witamin z grupy B!
𝗦𝗸𝗮̨𝗱 𝗺𝗮𝗺𝘆 𝗽𝗲𝘄𝗻𝗼𝘀́𝗰́, 𝘇̇𝗲 𝗻𝗮𝘀𝘇 𝗸𝗲𝗳𝗶𝗿 𝗷𝗲𝘀𝘁 𝗻𝗮𝗷𝗹𝗲𝗽𝘀𝘇𝘆?
Ponieważ znamy jego produkcję od momentu pozyskania mleka do momentu nalania kefiru do butelki!
Jak spróbujesz tego specjału, jesteśmy pewni, że wrócisz po kolejny!
Sprzedaż
Nasze oscypki, sery, bryndzę i inne tradycyjne wyroby mogą Państwo dostać bezpośrednio w naszej Bacówce na Bukowinie – Żabnica, ul. Bukowina 5. Serdecznie zapraszamy!
Zapraszamy również do zapoznania się z ofertą naszych wyrobów i do odwiedzenia naszego stacjonarnego sklepu w Centrum Handlowym Huta “Swojskie Smaki” w Węgierskiej Górce przy ul. Wyspiańskiego 8. Sprzedajemy tam nasze produkty, w dni handlowe w godz. 8:00 – 19:00. Nr telefonu do sklepu: 668 562 176
Możliwość pakowania hermetycznego! Do zobaczenia 😉
Dlaczego nasze sery są takie dobre?
- Produkowane tylko i wyłącznie z mleka owczego
- Produkowane bez jakichkolwiek współczesnych ulepszaczy
- Zawsze świeże
- Nie używamy sztucznych nawozów do nawożenia pastwisk
- W sezonie zimowym owce jedzą tylko siano z naszych pastwisk oraz owies
- Wszystkie produkty- sery wyrabiamy starymi tradycyjnymi metodami w naszej Bacówce
- Nie prowadzimy produkcji masowej – ilość mleka i serów jest ograniczona
- Do wędzenia używamy tylko naturalnego dymu z drzewa bukowego
- Nasze owce w sezonie letnim wypasamy od lat na zielonych czystych pastwiskach- halach w gminie Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim
- Nasze łąki, na których wypasamy owce są położone w 100% na terenach Natura 2000 Beskidu Żywieckiego, co potwierdza najlepszą jakość zjadanych traw oraz ziół, które dają niepowtarzalny smak mleka a co za tym idzie produktów
Inne produkty
Tradycja wyrobów
Przy produkcji sera, robimy wszystko aby osiągnąć jak najwyższe walory smakowe i zdrowotne jakie można uzyskać dzięki naturalnym składnikom. W procesie wytwarzania naszych serów, oscypków i innych produktów, pomijamy wszystkie chemiczne dodatki, które rzekomo miałyby poprawić smak i uczynić wyroby trwalszymi. Wierzymy jednak, że najwyższą jakość i smak można uzyskać jedynie w naturalnym procesie hodowli i wyrobu, a wszelkie „poprawiacze” tylko w tym przeszkadzają. W naszej działalności zwracamy baczną uwagę na wymogi formalne i robimy wszystko, aby nasze wyroby były zdrowe i smakowały każdemu.