Bryndza owcza
ZAMÓW ONLINE! https://allegrolokalnie.pl/uzytkownik/bacowkanabukowin
Bryndza owcza – miękki, podpuszczkowy ser produkowany z owczego mleka. konsystencja pasty, delikatnie grudkowata. Bryndza podhalańska jest pierwszym polskim produktem, który został wpisany w rejestr chronionych nazw pochodzenia.
Jak powstaje:
Bundz pod wpływem charakterystycznych szczepów bakterii z grupy Lactobacillus dojrzewa poprzez kilka dni aż do powstania na przekroju malutkich dziur. Następnie jest rozdrabniany, solony i mielony.
Najlepiej smakuje:
- do smarowania chleba
- zagęszczania sosów
- jako dodatek do makaronów
- jako nadzienie do pierogów
W naszej ofercie BRYNDZA OWCZA:
- naturalna
- z dodatkami: czarnuszką, czosnkiem niedźwiedzim
Sprzedaż
Nasze oscypki, sery, bryndzę i inne tradycyjne wyroby mogą Państwo dostać bezpośrednio w naszej Bacówce na Bukowinie – Żabnica, ul. Bukowina 5. Serdecznie zapraszamy!
Zapraszamy również do zapoznania się z ofertą naszych wyrobów i do odwiedzenia naszego stacjonarnego sklepu w Centrum Handlowym Huta “Swojskie Smaki” w Węgierskiej Górce przy ul. Wyspiańskiego 8. Sprzedajemy tam nasze produkty, w dni handlowe w godz. 8:00 – 19:00. Nr telefonu do sklepu: 668 562 176
Możliwość pakowania hermetycznego! Do zobaczenia 😉
Dlaczego nasze sery są takie dobre?
- Produkowane tylko i wyłącznie z mleka owczego
- Produkowane bez jakichkolwiek współczesnych ulepszaczy
- Zawsze świeże
- Nie używamy sztucznych nawozów do nawożenia pastwisk
- W sezonie zimowym owce jedzą tylko siano z naszych pastwisk oraz owies
- Wszystkie produkty- sery wyrabiamy starymi tradycyjnymi metodami w naszej Bacówce
- Nie prowadzimy produkcji masowej – ilość mleka i serów jest ograniczona
- Do wędzenia używamy tylko naturalnego dymu z drzewa bukowego
- Nasze owce w sezonie letnim wypasamy od lat na zielonych czystych pastwiskach- halach w gminie Węgierska Górka w Beskidzie Żywieckim
- Nasze łąki, na których wypasamy owce są położone w 100% na terenach Natura 2000 Beskidu Żywieckiego, co potwierdza najlepszą jakość zjadanych traw oraz ziół, które dają niepowtarzalny smak mleka a co za tym idzie produktów
Inne produkty
Tradycja wyrobów
Przy produkcji sera, robimy wszystko aby osiągnąć jak najwyższe walory smakowe i zdrowotne jakie można uzyskać dzięki naturalnym składnikom. W procesie wytwarzania naszych serów, oscypków i innych produktów, pomijamy wszystkie chemiczne dodatki, które rzekomo miałyby poprawić smak i uczynić wyroby trwalszymi. Wierzymy jednak, że najwyższą jakość i smak można uzyskać jedynie w naturalnym procesie hodowli i wyrobu, a wszelkie „poprawiacze” tylko w tym przeszkadzają. W naszej działalności zwracamy baczną uwagę na wymogi formalne i robimy wszystko, aby nasze wyroby były zdrowe i smakowały każdemu.